Hosszú évekig messzi tájakról ábrándoztam. Mára már elfogadtam Simone Weil gondolatát: "Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk."A Börzsöny lábánál bújik meg kis palóc falum.Itt van az én Provence-om. Palócprovence...

2011. 02. 06.

Minden napra egy leves: Kukoricaleves

Ez a leves a füstös kukoricaveloute egyszerűsített verziója. Tortillachipsszel és reszelt sajttal tálaljuk.


Hozzávalók

  • 2 csésze főtt kukorica (konzerv vagy fagyasztott, nyáron a főtt, csöves kukoricáról levágott)
  • 1 fej apróra vágott vöröshagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál olaj
  • 1-2 gerezd reszelt fokhagyma
  • 1,2 liter leszűrt zöldségleves
  • bors
  • 1 dl tejszín
  • 10 dkg reszelt sajt (cheddar vagy tetszés szerinti)
  • tortillachips
A vaj és az olaj keverékében pároljuk meg a hagymát és a fokhagymát, adjuk hozzá a kukoricát és öntsük fel a levessel. Főzzük 10 percig (ha fagyasztott kukoricát használunk, akkor tovább). A leves egy részét pürésítsük a tejszínnel. Fűszerezzük, ha szükséges.

1 megjegyzés:

4Gyerek írta...

Imádom a kukoricát.