Hozzávalók
- 30 dkg száraz fehérbab
- 1 kis doboz hámozott-paradicsom konzerv (nyáron 4-5 hámozott, kimagozott paradicsom)
- 2-3 sárgarépa felkarikázva
- 1 szeletelt vöröshagyma
- néhány szál zeller
- 2 maroknyi száraztészta
- só
- bors
- 10 dkg füstölt szalonna
Az éjszakára bő vízben beáztatott babot friss vízben feltettem főni. Amint felforrt, 5 percig főztem, majd leszűrtem és ismét friss vízben főztem tovább. Fél óra múlva beletettem a többi hozzávalót is a tészta és a szalonna kivételével. Amikor megpuhult a bab, beledobtam a tésztát is. A szalonnát apróra vágtam, megsütöttem és tálaláskor zsírjával együtt a leveshez adtam.
5 megjegyzés:
érdekes lehet. nem kiált ez a leveske némi savanyítás után?
Szerintem a paradicsommal pont elég savanyú, de persze ízlés szerint még lehet rajta savanyítani.
Megkóstolnám, bár a koliban két okból sem fogok babfőzésbe...
Bíztos elég a paradicsom adta savanyúság. Csak valamiért a végére már elfelejtettem, hogy az is van a hozzávalók közt.
Péter, :))
Megjegyzés küldése