A zöldségleves leszűrt levét is számtalan ételhez felhasználhatjuk vagy egyszerűen megesszük a zöldségekkel együtt.
Hozzávalók
- 1 kg zöldség vegyesen
- 1 nagy csokor petrezselyemzöld
- néhány szál zellerzöld
- 2-3 evőkanál olaj
- 2 l víz
- só (esetleg házi ételízesítő vagy tetszés szerinti)
Ízlésünk és lehetőségünk, na és persze évszaktól függően válogassunk össze a zöldségeket: sárgarépa, fehérrépa, zeller, hagyma, karalábé, karfiol, kelkáposzta, zöldborsó, paradicsom, cukkini, stb.
A megmosott és megtisztított zöldségeket daraboljuk fel, a petrezselymet vágjuk finomra.
Az olajon kevergetve süssük néhány percig a zöldségeket, majd öntsük fel a vízzel. Szükség szerint sózzuk és fedő alatt puhulásig főzzük.
Nem kíván levesbetétet, de szaggathatunk bele kis vajas galuskákat.
4 megjegyzés:
De jók a képek (is)...
Köszi! :)
Nagyon guszta! Tegnap nálunk is ez volt. :)
így ebéd után is nagyon is kívántatja magát a leveskéd, főleg ilyen fotó alátámasztással
Megjegyzés küldése