Bevallom, nekem a rusztikusabb, borzas változat tetszik
jobban, más csak azért is, mert azt nem kell hideg vizes kézzel
gömbölygetni. Bármelyiket is választjuk, csak arra kell vigyázni,
nehogy túlsüssük, a közepe maradjon lágy (hűlés közben még
szilárdul).
Hozzávalók 20-25
darabhoz
- 2 tojásfehérje - nem kell felverni!
- 20 dkg finomra darált mandula (blansirozott)
- 17,5 dkg átszitált porcukor
- 3 dkg átszitált kakaópor
Melegítsük elő a sütőt
200 fokra. A hozzávalókat keverjük jól össze, ragacsos masszát
fogunk kapni. Teflon (vagy teflon sütőfóliával bélelt) sütőlapra
tegyünk teáskanálnyi kis rakásokat (rossz az, aki rosszra gondol)
vagy diónyi masszát gömbölygessünk hideg vizes kézzel, majd
kicsit lapítsunk le. 10-11 percig süssük a csókokat.
Magában is finom, de
adhatjuk kávé vagy puding mellé is.
Azért ne együnk belőle túl sokat, különben így fogunk kinézni:
Azért ne együnk belőle túl sokat, különben így fogunk kinézni:
4 megjegyzés:
Ha nem bánnád, ezt magamnak szeretném lementeni-nagyon szépek!
+ a kedvemre is valók-nem kell órákat állni, míg elkészül :)
Csak nyugodtan. :) És tényleg pikk-pakk készen van...
A hörcsög is a Ti 'tulajdonotokat' képezi? :)))
Nem :))
Megjegyzés küldése