Hosszú évekig messzi tájakról ábrándoztam. Mára már elfogadtam Simone Weil gondolatát: "Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk."A Börzsöny lábánál bújik meg kis palóc falum.Itt van az én Provence-om. Palócprovence...

2013. 01. 28.

Borzas vagy jólfésült csokoládés mandulacsók


Bevallom, nekem a rusztikusabb, borzas változat tetszik jobban, más csak azért is, mert azt nem kell hideg vizes kézzel gömbölygetni. Bármelyiket is választjuk, csak arra kell vigyázni, nehogy túlsüssük, a közepe maradjon lágy (hűlés közben még szilárdul).



Hozzávalók 20-25 darabhoz
  • 2 tojásfehérje - nem kell felverni!
  • 20 dkg finomra darált mandula (blansirozott)
  • 17,5 dkg átszitált porcukor
  • 3 dkg átszitált kakaópor



Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A hozzávalókat keverjük jól össze, ragacsos masszát fogunk kapni. Teflon (vagy teflon sütőfóliával bélelt) sütőlapra tegyünk teáskanálnyi kis rakásokat (rossz az, aki rosszra gondol) vagy diónyi masszát gömbölygessünk hideg vizes kézzel, majd kicsit lapítsunk le. 10-11 percig süssük a csókokat.


Magában is finom, de adhatjuk kávé vagy puding mellé is.
Azért ne együnk belőle túl sokat, különben így fogunk kinézni:

4 megjegyzés:

Zsuzsa írta...

Ha nem bánnád, ezt magamnak szeretném lementeni-nagyon szépek!
+ a kedvemre is valók-nem kell órákat állni, míg elkészül :)

Palócprovence írta...

Csak nyugodtan. :) És tényleg pikk-pakk készen van...

Zsuzsa írta...

A hörcsög is a Ti 'tulajdonotokat' képezi? :)))

Palócprovence írta...

Nem :))