Nálunk a friss chili
paprikák felhozatala hagy némi kívánnivalót maga után, de
szárított változataik egyre több helyen fellelhetőek. Egyik
kedvencem közülük a madárszem chili, amiből többek között
remek chilis olaj készíthető.
Ízlés szerinti olajba
(olíva, szőlőmag, napraforgó, stb.) tegyük a szárított
paprikákat és legalább 2-3 hétig hagyjuk benne (minél tovább
ázik, annál csípősebb lesz az olaj). Akár főzéshez, akár
utólagos ízesítéshez, de mártásokhoz, salátákhoz, stb.
használhatjuk.
Tipp: Tetszés szerint
egyéb szárított fűszerekkel is kiegészíthetjük.
2 megjegyzés:
Milyen szép és praktikus!
Nagyon sok házi "kincsem" van nekem
is a spajz polcon! :)
Hűűűű..de jó ötletet kaptam csilijeim további felhasználásához.
Rengeteg chilim termett az idén...
Megjegyzés küldése