A nadrágszárba (mert ezt jelenti magyarul a calzone) sós, de akár édes töltelék is kerülhet. Tulajdonképpen nem más, mint egy félbehajtott pizza. Nagy előnye, hogy könnyen szállítható és akár útközben is lehet enni.
Hozzávalók 4 nagyobb vagy 8 kisebb calzonehoz
- 1 adag pizzatészta
- olasz paradicsomszósz
- 1 csomag mozzarella
- 20 dkg bacon
- 1 kis üveg olajban eltett aszalt paradicsom
A megkelt tésztát attól függően, hogy mekkora calzonekat akarok készíteni, 4 vagy 8 egyenlő részre osztom és kerek lapokká nyújtom. Az egyik felükön elosztom a tölteléket, de előtte megkenem a paradicsomszósszal.
Ráhajtom a töltelékre a tészta másik felét, szorosan lenyomkodom a szélét (akár villával is rá lehet segíteni), hogy ne nyíljon ki sütés közben. Előmelegített, forró sütőben aranybarnára sütöm valamennyit. Azon melegében tálalom, de langyosan, sőt, hidegen is finom.
A töltelék tetszés szerint variálható, lehet húsos, zöldséges, bármilyen.
13 megjegyzés:
Én nagy rajongója vagyok a calzonénak, ez is mennyei lehet! :))
én is nagyon szeretem :) Próbáld ki egyszer tejfölös alap + maradék sült csirke + lilahagyma + füstöltsajt összeállítást, nagyon finom :)
De jól néz ki! Egyik nap focacciat sütöttem életemben először, és meglepődtem, hogy ezek szerint pizzát is tudok már sütni, merthogy ugyanaz a tésztája. Hétvégén calzonet sütök, köszönöm az ötletet!
Limara, az volt! :)
Mandy, nagyon jól hangzik! :)
Sofia, szerintem nem fogsz csalódni! :)
óóó ez az egyik kedvencem. De jó, hogy közzétetted.
köszönjük!
Én még nem csináltam. Csodaszép lett! Szívesen enném akár most rögtön:)
Köszi az ötletet, családi bulira kb. dupla adagból sütöttünk és nagyon finom lett! Tejfölös-csirkemájas és sonkás-kukoricás-krémsajtos verzió készült.
Napmátka, köszönöm! :)
Hédi, örülök, hogy tetszett az ötlet! Nagyon jó kis verziók születtek! :)
És ha nincs aszalt paradicsomom? Mivel helyettesíthetem?
Nadine, amivel csak akarod!
Megjegyzés küldése