Hosszú évekig messzi tájakról ábrándoztam. Mára már elfogadtam Simone Weil gondolatát: "Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk."A Börzsöny lábánál bújik meg kis palóc falum.Itt van az én Provence-om. Palócprovence...

2009. 10. 29.

Megnyílt! Govinda Vega Sarok

Az új Govinda étterem megnyitójára invitált kedves barátnőm. Az 1996-ban megnyílt Vigyázó Ferenc utcai Govinda Vegetáriánus Étterem és Salátabár után Budapest belvárosában, a Papnövelde utcában megnyitotta kapuit a Govinda Vega Sarok is.



Ételeik (részben lakto-vegetáriánus, részben vegán) egészséges, friss, biogazdálkodásból származó alapanyagokból készülnek, így képviselve az Öko-völgy célkitűzéseit is. Kínálatukban nem csak az indiai konyha gyöngyszemei szerepelnek, de a nemzetközi konyha képviselői is. Ahogy azt Sivaráma Szvámi, a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közösségének lelki vezetője köszöntőjében elmondta, valamennyi ételük karma-mentes.




Mindkét étterem csatlakozott Paul McCartney által meghirdetett Húsmentes Hétfő nemzetközi kampányhoz, ami arra biztatja az embereket, hogy a klímaváltozás elleni küzdelem jegyében legyenek hetente egy napra vegetáriánusok. Ezért hétfőnként mindkét étterem 50 %-os árengedményt ad nagymenüjük árából.

A megnyitó szertartást ételkóstoló követte, amit nem is volt egyszerű lebonyolítani, hiszen nagyon sok érdeklődő volt, sokan már az utcára szorultak ki.



A természetes alapanyagú tányérokba sok finomság került, a poharakba pedig gyömbértea.


Minden vendég édességcsomagot is kapott ajándékba.




9 megjegyzés:

Anazar írta...

A dublini Govinda's (http://www.govindas.ie/) is -különösen a legrégebbi a 3 Govinda's közül (4 Aungier Street, Dublin 2) - kitűnő ételekkel várja a karma free diet híveit ;-)

Palócprovence írta...

Jó tudni, köszönjük szépen. Ha esetleg arra járunk...

Katuska írta...

A régi Govindát nagyon csíptem a 90-es évek végén!!!
Lehet,egyszer megnézem ezt is...

Szamóca írta...

Hú, ez nagyon jó hír! Köszönöm az infót!
Sokat járok arrafelé, mégsem tudtam róla, de mostmár legalább lesz hol ebédelnem!

Renata Kalman írta...

Nekem a férjem mikor régebben Pestre ment, hozott időnként onnan ebédet. Személyesen még nem voltam, sajnos.

Palócprovence írta...

Házisárkány, Szamóca, nem fogtok csalódni!

Palócprovence írta...

Renata, hát igen, nagyon messze van Tőletek.

Dög írta...

barátnőm Govindaban dolgozik, ha találkozunk, mindig hoz valami finomat :)

Palócprovence írta...

Így könnyű! :))