Töltött csirkét terveztem a hétvégére, azonban igen méretes volt a csirke, amit venni tudtam. A tervemről azért nem mondtam le, csak némileg módosítottam rajta. Feldaraboltam a jószágot.
A csirke mellén és hátán felvágtam a bőrt és óvatosan lehúztam egészen a combokig, majd a combokkal együtt vágtam le. Fogvájóval összetűztem és így méretes tölthető "zsákokat" kaptam, amiben benne lapult a comb is. A mellet kifiléztem, felszeleteltem és baconszalonna szeletekre fektettem. Erre került a töltelék.
Hozzávalók a töltelékhez
- 3 szelet szikkadt kenyér
- kevés tej
- 3 kemény tojás
- 1 fej hagyma
- 5 dkg vaj
- a csirke elkapart mája
- 2 tojás
- só
- bors
- szerecsendió
- majoranna
A vajon megfuttattam a finomra vágott hagymát (reszelni is lehet), majd az elkapart csirkemájat. A kissé száraz, héj nélküli kenyérre apránként tejet öntöttem, mindig csak annyit, amennyit magába szívott. Hozzáadtam a már kihűlt hagymát, a villával elnyomkodott kemény tojásokat és a friss tojásokat is. Fűszereztem. Ezzel a keverékkel töltöttem meg a combokat és a mellet, amit felcsavartam és összetűztem fogvájóval. A töltött combokkal együtt 200 fokon 40 percig lefedve (egy bögre vizet ráöntve), majd 20 percig fedetlenül sütöttem. Nem csak melegen, de hidegen is remek!
A csirke többi részéből sok zöldséggel pazar levest főztem, amibe természetesen a "kaparók" is belekerültek (Nana kutya nagy örömére).
2 megjegyzés:
Nyeltem egy nagyot! :)
:))
Megjegyzés küldése