Ipari mennyiségű paradicsom fogy nálunk, de szinte csak nyersen esszük, sokszor még a tésztán is. Így igen ritkán készül a konyhámban olyan étel, amiben jelentősebb mennyiségű főtt paradicsom van. Néha azért megesik, mint most is - paradicsomos káposztát kívántam. Nem is értem...
Hozzávalók
Tetszés szerinti feltéttel vagy akár a nélkül is fogyasztható, de szerintem legfinomabb sült oldalassal.
Hozzávalók
- 1 kisebb fej káposzta
- 1,5 kg paradicsom vagy helyette paradicsomlé
- 1 fej hagyma
- 2 evőkanál zsír vagy olaj
- 2-3 evőkanál liszt
- 2 babérlevél
- 1 kiskanál köménymag
- 1 kiskanál pirospaprika
- só
- bors
- cukor - ízlés szerint
Tetszés szerinti feltéttel vagy akár a nélkül is fogyasztható, de szerintem legfinomabb sült oldalassal.
9 megjegyzés:
Jaj, a paradicsomos káposzta! Rettenetes menza élményeim vannak róla, azóta sem ettem, és azt hiszem nem is fogok! :))))
Képzeld el, hogy már napok óta szeretnék paradicsomos káposztát csinálni, anyu nekem nagyon jól csinálta. Ott vár türelmesen a káposzta a hűtőben, remélem nem lesz baja, mire rászánom magam.
Limara, én nem voltam menzás és jobban belegondolva otthon sem készült gyerekkoromban soha .:))
Ági, :)) nosza!
Palócprovence, ugye, biztos, hogy holnap lesz az, amire várunk?
Csak mert keresztülmentünk ma a falun, igaz, csak a legszélén és igaz, elég korán (du. 4 körül), de egy darab szalmabábut sem láttunk...
Én nagyon szeretem, de képzeld az Anyukám úgy főzte meg nekem,hogy még csak meg sem kóstolta,mert annyira nem szereti:)
Jó hogy eszembe juttattad!
Ma ez lesz az ebéd... :o) Már kész is, csak melegíteni kell. A párom kedvence! Köszönöm, hogy emlékeztettél! :o)
Minyon, biztos! 14 órakor indul a menet a Szokoly Kastélytól. De hogy mennyi szalmabábu lesz idén, azt sajna nem tudom...
Moha, Oresz, azért örülök, hogy van akikben jó emlékeket ébreszt ez a főzelék! :)
Megjegyzés küldése