Hozzávalók
- 25 dkg liszt
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 25 dkg túró
- 1 teáskanál só
A lisztet elmorzsolom a vajjal, hozzágyúrom a túrót, megsózom. Folpackba csomagolva néhány órára vagy egy éjszakára a hűtőbe teszem. Utána ujjnyi vastagra nyújtom és kisméretű pogácsaszaggatóval kiszaggatom a tésztát. Megkenem a villával kicsit felvert tojással, bőségesen megszórom reszelt sajttal.
200 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütöm.
Érdemes dupla adagot készíteni, mert remekül bírja a mélyhűtést. Még sütés előtt tepsistől szoktam a fagyasztóba tenni (persze nem árt, ha több sütőlapunk is van). Sütés előtt érdemes egy órával korábban kivenni, hogy kiengedjen.
200 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütöm.
Érdemes dupla adagot készíteni, mert remekül bírja a mélyhűtést. Még sütés előtt tepsistől szoktam a fagyasztóba tenni (persze nem árt, ha több sütőlapunk is van). Sütés előtt érdemes egy órával korábban kivenni, hogy kiengedjen.
2 megjegyzés:
Pont erre a pogácsára vágytam
:)
Megjegyzés küldése