Lehet, hogy már nagyon unjátok a főzött fagylaltjaimat, de egyrészt ez a blog elsősorban a lányom miatt íródik, másrészt a variációk száma végtelen az ízesítés szempontjából is. Régen volt már, amikor a szicíliai származású Francesco Procopio dei Coltelli cukrász 1686-ban megnyitotta Párizs első irodalmi kávéházát Café Procope néven. Ez volt a világ első nyilvános fagylaltozója. François Procope-Coûteaux (így franciásította nevét) bűvész attrakció keretében a limonádét megfagyasztotta és ezt árusította. Ez az első citromfagylalt szinte megegyezett a ma is ismert formájával és óriási sikert aratott. Azóta a fagylalt sikere töretlen és több száz ízesítése ismert.
Hozzávalók
- főzött fagylaltalap
- 10 dkg 70 %-os étcsoki (lehet ízesített is, pl. chilis, narancsos, stb)
12 megjegyzés:
Én nem unom, sőt! Megint milyen szép kép! Szeretem a fagyit, tehát töltögetheted fel őket szépen, sorban! :D
Ezt nem lehet megunni :-)
Nem, nem! Nem unjuk! Sőt várjuk az új ízeket :-)
Csatlakozom: nem unjuk! De a nyálmirigyeim? Ők már lehet hogy unják a sok termelést?? :)))
Dehogy unjuk! Csak abban reménykedem, hogy kapok majd rózsavizet és lekvárt holnap! Rózsavizet gondolom bio boltokban árulnak, de lekvárt hol lehet beszerezni? Én utoljára Zakopane-ban vettem (ó, azok a rózsalekváros fánkok!), odáig most nem tudok elmenni:)
Akkor jó! :))
Kökörcsin, rózsavizet - ahogy gondolod - bioboltban vettem (nagyon sokáig elég). Rózsalekvárt, pontosabban dzsemet, a CBA-ban, szerintem máshol is van. Bolgár gyártmány, tömény rózsaíz, helyes kis rózsamintás üvegben van és az ára sem vészes (500 Ft körül volt, ha jól emlékszem). Biztosan más márkájút is lehet kapni, de ez állítólag damaszkuszi rózsából készült; az illata meg az íze alapján ez igaz is lehet...
Unjuk a fenét! :)
Főleg ha csokifagyiról van szó... Hjaj!
Agyam eldobom, annyira gyönyörű ez a kép! Szerintem 10 gombócig meg se állnék. Mohó vagyok? :)
:))) Á, dehogy! :) Megértelek, nálam is No.1 a csokifagyi (bár most a rózsa beelőzött). És köszi! :)
A fagyikat nem lehet megunni! Most is egy jó nagyot nyeltem, ahogy megláttam a fotódat :-)
:)))
Szia!
Nagyon örültem, amikor megtaláltam ezt az oldalt, és megláttam a csokifagyi receptet.
Mindent úgy csináltam, ahogy írtad, de nekem nem akar sikerülni (már legalább ötödször probálom). Megfőzőm a masszát, lehűtőm, beteszem a hűtőbe, és amikor a fagyigépbe teszem mindig belefagy mielőtt a gép megkeverné, pedig nem gagyi a gépem. Túl sokáig van a gépem a mélyhűtőbe? Vagy a masszát nem főzőm elég sűrűre?
Légyszi segíts!
Köszi!
Edina
Nem tudom, hogy milyen típusú a géped, de az enyémet először üresen kell elindítani és csak működés közben szabad beleönteni a fagyimasszát, ellenkező esetben ráfagy az oldalára. Próbáld meg így, hátha ez segít.
Egyébként nálam folyamatosan a fagyasztóban van a tartály, hogy ne kelljen 24 órát várnom a lehűlésére. Amikor elkészül a fagyi, gyorsan elmosom, megtörlöm és máris megy vissza a fagyasztóba.
Sok sikert, majd számolj be a végeredményről! :))
Megjegyzés küldése