Hosszú évekig messzi tájakról ábrándoztam. Mára már elfogadtam Simone Weil gondolatát: "Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk."A Börzsöny lábánál bújik meg kis palóc falum.Itt van az én Provence-om. Palócprovence...

2009. 02. 04.

Feszesítő arcpakolás

Ez is egy nagyon régi praktika, még nagyanyáink idejéből. Akkoriban még nem volt ennyi kozmetikum és ami volt is, nem volt mindenki számára elérhető. Ezért igen elterjedtek voltak a házi praktikák a bőrápolás terén (is), hiszen ők is odafigyeltek a bőrükre, igyekeztek minél tovább megőrizni fiatalságát, feszességét. A háztartásban, kertben fellelhető alapanyagokat használták fel az arcpakolásokhoz is.

A tojásfehérje remek feszesítő és ránctalanító. Hatása sajnos nem tart örökké, de egy-egy alkalomra nagyszerű. Természetesen nem 20-as korosztály számára való, inkább az "érettebb" hölgyek tapasztalhatnak látványos különbséget. A kisebb ráncok kisimulnak, feltöltődnek, a bőr feszesebbé válik.

A megtisztított arcra és nyakra vigyük fel egy vattakorong segítségével a kicsit fellazított (felverni nem kell) tojásfehérjét. Célszerű a hajunkat egy hajpánttal hátrakötni. Hagyjuk rászáradni, addig pihenjünk egy kicsit. Majd langyos vízzel és egy másik vattakoronggal finoman törölgessük le, végül bő vízzel öblítsük le.
Végül nézzünk a tükörbe és örüljünk a látványnak!

3 megjegyzés:

duende írta...

:) Én is szoktam ilyent, csak tojássárgájával, és citromlével.

Palócprovence írta...

Az is nagyon jó, különösen száraz bőrre. :)

duende írta...

Igen, az enyém sajnos irtó száraz. A barna bőr jellegzetessége.