A múltkori kenyér kapcsán jutott eszembe, hogy eddig nem tettem fel kenyérrecepteket. Nem is értem, hogy maradhattak ki, hiszen gyakran sütök kenyérféléket. Bár általában nem azért, mintha nem találnék kedvemre valót a bőséges kínálatban, hanem sokkal inkább logisztikai problémák miatt.
Nálunk valahogy úgy van, ha bőven van otthon kenyér, akkor szó szerint a kutyának se kell, ha viszont kevesebbet veszek, mindenki kenyeret enne. Ilyen esetekre előre gondolva általában tartok a fagyasztóban szeletelt kenyeret (pirítóshoz remek), de van, hogy másnak kell a hely.
Vasárnap láttam, nem húzzuk ki hétfőig a kenyérrel, a bolt meg persze zárva volt már. Így nekiálltam elkészíteni Halmos Moni franciakenyerét.
Vasárnap láttam, nem húzzuk ki hétfőig a kenyérrel, a bolt meg persze zárva volt már. Így nekiálltam elkészíteni Halmos Moni franciakenyerét.
Hozzávalók
- 50 dkg finomliszt
- 1/2 zacskó szárított francia élesztő
- 3 dl tej
- 2 evőkanál cukor
- 1 kiskanál só
- 2 evőkanál olvasztott vaj (elmaradhat)
10 megjegyzés:
Micsoda szépség! :))
Köszönöm Limara! :) A külcsínnél most fontosabb volt a belbecs.:)
Ez igen! Milyen jó lehet a babsalátád mellé eszegetni!
:)) Más mellé is jó volt!
Nagyon-nagyon finom ez a kenyér!
Már többször is megsütöttem.
Köszönöm a receptet!
Szintia
Örülök, hogy ízlik! :))
Köszönöm, nagyon finom lett, de legközelebb feljebbi rácsra kell raknom, és nekem így kicsit édes, de a tésztája nagyon jó lett!
Igen, ez kimondottan édeskés kenyér, de ez tetszés szerint módosítható. Örülök, hogy ízlett! :)
Most jott ki a kenyer a sutobol es nagyon-nagyon szep a tesztaja, jo az allaga. Koszonom a receptet, nagyon bevalt. A honlap is nagyon ertekes. Jo, hogy ilyen sokan foglalkoznak ilyesmivel, elvezet olvasgatni, kulonosen a neprajzi bejegyzeseket. Tovabbi sok sikert.
Karib.
Örülök, hogy bevált a recept és köszönöm a szép szavakat!
Megjegyzés küldése