Szeretem a fetát, különösen sütve. Azonban a hagyományos módon, sütőben készülthöz nincs elég türelmem. Már az is elég hosszú időt vesz igénybe, amíg kellőképpen felmelegszik a sütő és akkor még nem beszéltem a feta sütéséről, amit általában alufóliában, adagokra porciózva szokásos végezni. Az én módszeremmel ezzel szemben percek alatt készen van.
Hozzávalók
- feta
- olivaolaj
- reszelt fokhagyma
Felkockázom a fetát és teflonserpenyőben kevés olivaolajon némi fokhagymával együtt megpirítom. Értelemszerűen sózni nem kell, hiszen a feta eleve nagyon sós. Ennyi.
Tetszés szerinti körettel vagy salátával fogyasztható.
Tetszés szerinti körettel vagy salátával fogyasztható.
12 megjegyzés:
Nyami-nyami... :)))
Csorog a nyálam... :))
A feta az egyik kedvenc sajtom. Isteni.
Sóhaj (ez nem látszott, de Görögországnak szólt... )....
Micsoda egyszerű és nekem ez nem jutott eszembe!! Zseni vagy! Kipróbálom!!
Dupla sóhaj-Görögország-IMÁDOM:))))
Köszönöm! :) Hát igen, Görögország...:)))
Én még ilyet nem is ettem! (Mármint fetát igen, de nem így.)
Nagyon kiváncsi vagyok az ízére!
Milyen egyszerű, de remek ötlet tényleg! Ez vajon kecskesajttal is működik? Mert mostanában a grillezett kecskesajtot szeretettem meg!
Edig én is csak sütőben grilleztem! Milyen remek ötlet, köszönöm! :))
Nézz be hozzám, küldtem neked valamit! :))
Napmátka, szerintem próbáld ki, ha szereted a sült sajtokat!
Köszönöm Vesta! Nem tudom, hogy kecskesajttal működik-e, de egy próbát megér.
Köszönöm Limara mindkettőt, de főleg az utóbbit! :)))))
a fokhagymát mikor teszed bele? hogy nem ég keserűre?
A fokhagymát az íze miatt teszem bele, és nem, nem ég meg benne.
Megjegyzés küldése