Végre eljutottam oda, hogy átnézzem a fagyasztóm és a kamraszekrényem tartalmát. Kamraszekrényt írok, hiszen nincs kamrám, mert a gyereket tartjuk a spájzban - abból lett a gyerekszoba (mielőtt bárki aggódni kezdene, majd' 20 nm-en "sínylődik" szegény).
Az elkövetkező időben igyekszem ezeket a tartalékokat elhasználni. Még jócskán van szarvashúsunk, ezért ez került most sorra. Pörkölt készült belőle.
Teljesen hagyományos módon, nem a vadhúsoknál szokásosan csináltam. Egyébként sem szoktam a vadhúst szódabikarbónás vízben abálni, pácolni is csak ritkán pácolom, most még a vörösbor is elmaradt. Így szinte észre se lehetett venni, hogy vadhúsból készült (számomra ez pozitívum). Viszont lassú tűzön, sokáig készült. Érdemes egyből dupla adagot készíteni belőle, hiszen az elkészítési idő ugyanannyi és sok mindenhez szolgálhat kiindulási alapként.
Hozzávalók
- 1 kg lehártyázott, kockára vágott szarvashús
- 2 fej nagyobb hagyma apróra vágva
- 2-3 evőkanál zsír vagy olaj
- 1 evőkanál (lehetőleg házi) ételízesítő
- 1 evőkanál pirospaprika
- só
- frissen őrölt bors
- víz
5 megjegyzés:
:)))
Az oroszok már a spájzban vannak... :)))
Nagyon gusztusos!
Sajnos én ritkán készítek vadhúst, valahogy ritkán jut eszembe. Pedig finom tud lenni!
Beraktátok a gyereket a spájzba? :-))
S azon a 20 m2-en nem fagy meg szegény?
Milyen régen ettem vadpörköltet... nagyon étvágygerjesztő!
Igen, ilyen zord szülők vagyunk! :))) Neki van a legklasszabb szobája a házban és persze van fűtése, ablaka, stb.
Egyébként köszönöm! Nem nagyon szeretem a vadhúst, de ez most tényleg finom volt.
Emlékszem a nagyimnál ugyanolyan nagy volt a spájz, mint a konyha. Hatalmas volt, minden elfért benne, és még táncolni is lehetett középen! :)
Nálunk két spájz összenyitásával lett ekkora a szoba és így szinteltolásával érdekes is.
Megjegyzés küldése