Azért csak majdnem, mert nem volt itthon csokis kekszem, ezért sima keksszel készült, így dupla csokis lett. Ennek a francia csokitortának az elkészítése roppant egyszerű, hiszen sütni sem kell. Egyedüli hátránya, hogy legalább 3 órát kell hűteni fogyasztás előtt. Megéri.
Hozzávalók
Hozzávalók
- 20 dkg csokis vagy sima keksz
- 1/2 kiskanál fahéj
- 10 dkg olvasztott vaj
- 2,25 dl tejföl
- 7,5 dkg cukor
- 2,25 dl tejszín
- 10 dkg olvasztott étcsoki (70 %-os)
- 1 evőkanál kávélikőr
- 10 dkg reszelt fehér csoki
- 1 vaníliarúd belseje vagy vaníliakivonat
11 megjegyzés:
Nagyon mutatós a tortád! A tejszínt nem kell felverni, csak simán összekeverni a tejföllel? Hm.. nem lesz híg?
Köszi! :) Nem kell felverni és nem lesz híg. Rendesen lehet szeletelni, de hűteni kell előtte legalább 3 órát.
Úristen :-) Ezt nekem találták ki! Tuti befutó lesz, az biztos!
Feltétlenül próbáld ki! :)
Hmm, azt hiszem, ezt én is kipróbálom! :-)
Istenien néz ki!:-)
Nóra, nem fogsz csalódni, ha szereted a csokis dolgokat! :)
Mszabu, köszi! Az íze még jobb, mint a kinézete! :)
Juuuuuuuuuuuuuuuj, már megint mi van itt?! Hát kiteszem a lábam pár napra, és máris aláaknázod a fogyókúrám? Ejnye!:)
Mi tegnap kaptunk egy ilyen tortát szülinapra, és tényleg nagyon meggyőző!
:))
Megjegyzés küldése