Ezek a mór beütést mutató húsgombócok eredetileg bárányhúsból készülnének, de mivel esélyem sincs bárányt szerezni, maradt a marhahús (ehhez is csak ritkán jutok). A menta nagyját is inkább petrezselyemre cseréltem.
Hozzávalók
Paradicsom salsaval szokás tálalni, de persze mással is lehet.
Hozzávalók
- 50 dkg darált bárány- vagy marhahús
- 1 fej nagyon finomra vágott lilahagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 tojás
- 2 teáskanál citromlé
- 1/2 teáskanál őrölt római kömény
- csipetnyi Cayenne-bors
- bors
- só
- 2 evőkanál finomra vágott petrezselyem
- csipetnyi szárított menta
- olaj a sütéshez
Paradicsom salsaval szokás tálalni, de persze mással is lehet.
4 megjegyzés:
Szia!
Ez nagyon tetszik, ki fogom próbálni, csak a marha vagy bárányhús beszerzéssel nekem is gondom van.
Hát, én a bárányhúst annyira nem sajnálom, mert kicsit idegenkedem tőle, és én is lecseréltem volna a mentát! Viszont helyes kis golyók lettek!
Kiskukta, a hús beszerzésével kapcsolatban nincs semmi ötletem! :(
Szepyke, pedig finom nagyon a bárány!
Megjegyzés küldése