A csabai karaj hidegen, vékonyan szeletelve a legfinomabb,
ilyenkor bármelyik felvágottat a háttérbe szorítja. Persze, hagyományos módon,
melegen is tálalhatjuk valamilyen körettel.
Hozzávalók
- 1 kg kicsontozott rövidkaraj egyben
- 1 szál füstölt paprikás kolbász
- 2-3 vöröshagyma
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 1-2 evőkanál olaj
- 1 teáskanál egész köménymag
- só
- bors
- 1 pohár száraz fehérbor (vagy víz)
A karajt hosszában szúrjuk fel,
dugjuk bele a kolbászt - ha nehezen csúszna bele, olajozzuk meg kicsit a
kolbászt (nem baj, ha kicsit kilóg belőle kétoldalt). Tegyük tepsibe vagy tűzálló tálba, kenjük meg olajjal, sózzuk,
borsozzuk, szórjuk meg a köménymaggal.
Az elnegyedelt hagymákat és a
fokhagymagerezdeket is tegyük a hús mellé.
Öntsük fel a borral vagy a vízzel,
és lefedve 180 fokon süssük puhára. A végén fedetlenül pirítsuk meg.
Ha melegen tálaljuk, felvágás
előtt pihentessük 10 percig. A hagymaféléket külön adjuk mellé.
2 megjegyzés:
Semmi zsíradék nem kell hozzá?
Az olaj is zsiradék, meg a kolbászból is sül ki, ennyi pont elég. Persze, lehet adni még zsírt is hozzá, amit később kenyérre lehet kenni.
Megjegyzés küldése