Hozzávalók 8 darabhoz
- 35 dkg búza finomliszt + kevés a nyújtáshoz
- 15 dkg kukoricadara
- 2 dkg friss élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 1 bögre langyos víz
- 1 teáskanál só
- 2 + 1 evőkanál olívaolaj
a tetejére:
- nagy szemű só
- friss rozmaringlevél
A víz felébe morzsoljuk
az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, felfuttatjuk, majd a
kukoricadarával és sóval elkevert liszthez öntjük a maradék
vízzel és a 2 evőkanál olajjal együtt. Alaposan kidagasztjuk és
letakarva 45 percig meleg helyen kelni hagyjuk.
A sütőt előmelegítjük
220 fokra, addig a tésztát 8 egyenlő részre osztjuk és
lisztezett deszkán vékony, tányér méretű lapokra nyújtjuk. A
tetejüket megkenjük olajjal, megszórjuk sóval és rozmaringgal.
10-15 perc alatt aranyszínűre és ropogóra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése