Tömény csokoládéíz,
a cukkininek köszönhetően pedig napokig friss marad (már ha marad belőle). Az eredeti recepten alig változtattam.
Hozzávalók
- 2 csésze finomliszt
- 0,5 csésze kakaópor
- 2 teáskanál sütőpor
- fél csomag vaj (125 g)
- 0,5 csésze olaj
- 1 és ¾ csésze kristálycukor
- 2 tojás
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 0,5 csésze joghurt
- 2 csésze reszelt cukkini
- 1 teáskanál só
- 125 g étcsokoládé apróra vágva
- ¾ csésze durvára vágott dió
A lereszelt cukkinit
sózzuk meg, hagyjuk állni 10 percig. Addig a lisztet keverjük el a
kakaóporral és a sütőporral. A vajat és az olajat keverjük ki a
cukorral, majd a tojásokkal. Adjuk hozzá a vaníliakivonatot, a
joghurtot és a levétől kinyomkodott cukkinit, majd a lisztes
keveréket, végül pedig a csokit és a diót.
A masszát öntsük egy
tepsibe és 175 fokra előmelegített sütőben süssük 35-40
percig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése