Hosszú évekig messzi tájakról ábrándoztam. Mára már elfogadtam Simone Weil gondolatát: "Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk."A Börzsöny lábánál bújik meg kis palóc falum.Itt van az én Provence-om. Palócprovence...

2009. 03. 06.

Csodakence házilag narancsbőr ellen

A narancsbőr sok nő életét keseríti meg, kevesen vannak, akik olyan szerencsések, hogy elkerüli őket. Soványaknál éppen úgy kialakulhat, mint normál súlyúaknál vagy túlsúlyosoknál. Számtalan okra vezethető vissza mint például a női test felépítése, hormonális okok, fogyókúra, helytelen életmód (táplálkozás, mozgáshiány, kevés folyadék fogyasztása), nyirokkeringési problémák.

Utóbbira kínálhat megoldást ez a házilag elkészíthető illóolajos keverék, melynek receptjét egy kockás lap őrzi. Valamilyen újságban - már nem tudom melyikben - olvastam. Nagyon hatásos, feltéve, ha nem blicceljük el a használatát: a fürdőszobapolcon ugyanis nem hat.

Hozzávalók
  • 25 ml ligetszépeolaj
  • 25 ml jojobaolaj
  • 8 csepp rozmaringolaj
  • 10 csepp indiai citromfűolaj
  • 15 csepp ciprusolaj
Egy üvegbe a hordozóolajok (ligetszépe, jojoba) keverékébe csepegtessük bele a természetes illóolajokat. Jól rázzuk össze és már használhatjuk is. Reggel és este kell a cellulitiszes bőrfelületbe masszírozni.

9 megjegyzés:

Zsu írta...

Szia!
Kapóra jön most nekem ez a recept. :)
Az olajok beszerzési helyére tudsz ötletet adni? Az illóolajok gondolom drogériában beszerezhetőek, de a hordozóolajok?

Palócprovence írta...

Szerintem így tavasz elején majdnem mindenkinek aktuális. :)
A hordozóolajokat is beszerezheted ott, pl. a DM-ben vagy a Rossmannban is, de szerintem bioboltokban is. Az illóolajok esetében arra kell figyelni, hogy 100 %-ban természetesek legyenek, tehát a csak párologtatáshoz való nem jó!

Garffyka írta...

Ez szuper! Ahogy mondod, tavasz közeledtével aktuálisabbá válik :-) És nem kerül tízezrekbe, mint a kész "csodakrémek".

erős ildikó írta...

Hogy mikhez nem értesz Te! :-)

duende írta...

:)

Valamivel hagy egészítsem ki, mint szakmabeli.
Akkor igazán hatásos pl. ez a kence is, ha be is van kissé dörzsölve-masszírozva. Ajánlok hozzá egy lufa-szivacsot. És elég csak annyira megdörzsölni vele finoman a bőrt, hogy picit kipirosodjon, bemelegedjen. Ez ugyanis fokozza a vérellátást, az anyagcserét, a kiválasztást, így el tudnak onnan távozni azok a salakanyagok, lerakódások, amik a narancsbőrt okozzák.
Kenni önmagában sajnos nem elég, de egy ilyen jó kis kence, plussz a dörzsölés-finom maszírozás együtt csodákat művelhet! :)

Elnézést, hogy belekotyogtam. Szakmai ártalom. :))

Palócprovence írta...

Garffyka, így igaz, ahogy mondod! És ez biztosan tartósítószer és egyéb adalékoktól mentes lesz. Mivel a hozzávalók nagyobb kiszerelésben kaphatók, sokáig elég lesz.

Palócprovence írta...

Napmátka, a szükség nagy úr! :))

Palócprovence írta...

Duende, köszönöm szépen a részletes kiegészítést! :)) Bár én is utaltam a masszírozásra, így teljes a dolog, ahogy írtad. Még talán a bőséges folyadékfogyasztást tehetjük hozzá, ami szintén nélkülözhetetlen.

duende írta...

Így igaz, Palócprovance! Az nagyon fontos! :)