Már nagyon vágyódom a jó idő után és ha napsütést nem is tudok varázsolni, legalább nyári ízeket megpróbálok. Ez ilyenkor tényleg csak próbálkozás, hiszen a most kapható zöldek íze meg sem közelíti a napon érlelődő zöldfélékét. Az alábbi saláta a legjobb indulattal sem nevezhető autentikusnak, sem darabolási technikáját, sem összetételét tekintve. Az elkészítés módjánál nem követem a görög tradíciókat, tehát nem óriási, rusztikus darabokat vágok, hanem inkább csak falatnyiakat. Zöldpaprikát is szívesen teszek bele és így télen salátát is (természetesen nyáron soha nem kerül bele, paradicsom viszont annál több). Gyakran lilahagymával helyettesítem a hagymát.
A feta azonban nem maradhat el, azonban sokszor nálunk sülve kerül a salátába. Más már nem is kell, mint némi olajbogyó és egy kis oreganó.
Hozzávalók
Hozzávalók
- 1 kígyóuborka (nyáron 2-3 meghámozott fürtös uborka)
- 1-2 zöldpaprika
- 25 dkg koktélparadicsom vagy 3-4 normál
- 1 lilahagyma
- 1 kisebb jégsalára vagy 1/2 fej nagyobb
- 1 maréknyi olivabogyó
- 25 dkg fetasajt
- csipetnyi oregano
- 3-4 evőkanál olivaolaj
7 megjegyzés:
Nagyon guszta. Pláne hogy nekem ma a tegnapi maradék görögsaláta volt az ebéd.
Nagyon egyre jár az agyunk, majdnem ilyet dobtam össze vacsorára, csak nekem volt benne egy pici maradék grillcsirke és konzervbab - uborka helyett. Nehogy lefogyjak, vigyáznom kell!
De vágyom egy kis ilyen kényeztetésre! Én a salátákban és nyersen jobban szeretem a lilahagymát, főzve-sütve meg inkább a vöröset.
Anuka,köszönöm! Hát igen, a görög saláta csak frissen jó!
:)) Nadine, szerintem a görög saláta még csirkével és babbal együtt sem hízlal.
Napmátka, szerintem is jobb nyersen a lilahagyma, nem olyan brutális, mint a vörös (bár lehet, hogy csak a gyomrom nem elég erős hozzá).
Hagymával kapcsolatban szerintem is, ahogy írod....
Megjegyzés küldése