Hosszú-hosszú évekig képtelen voltam a csirkét bármilyen formában megenni egy csirkefeldolgozóban tett látogatás következményeként. Nigella csirkéje gyógyított meg. A recept nagyon egyszerű, a munkát a sütő végzi helyettünk és a végeredményre nagyon rá lehet kattanni. A citromtól igazi napfényes ízt kap az étel és a hosszú sütési idő miatt egyáltalán nem lesz savanyú vagy keserű benne a citrom.
Hozzávalók
Hozzávalók
- 1 nagyobb csirke kisebb darabokra vágva vagy helyette kettévágott felsőcombok
- 1 fej fokhagyma
- 2 citrom
- maréknyi kakukkfű
- egy kevés olivaolaj
- 1,5 dl fehérbor
- só, bors
8 megjegyzés:
Ne tessék kísértésbe vinni... :)))
Isteni recept, a böjt után elsők közt lesz! :))
Szárnyából. Mer' a comikát nem szeressük, nálunk a szárnya a menő. :))
Bocsi Duende! :) Nekem csak péntekenként kell erre figyelnem, mert bár mi nem böjtölünk, de Majdnem Vőm igen.
A szárnya pedig remek, szeretem. Ezért is jó a felaprított egész csirke, mindenki eheti a kedvenc részét. :)
Aztaaaaaa!
Hmm, nagyon jól néz ki! Én a szárnyát semmi pénzért nem enném meg... :))
Limara, akkor veled szivesen csemegéznék egy tepsiből! :))
Húha! De jó, hogy én nem jártam még csirkefeldolgozóban! Parasztportán már dolgoztunk fel csirkét, de az más.
Tetszik ez a citromos változat!
:)))
Napmátka, szerencsés vagy és ez maradjon is így. A parasztportán történő csirkefeldolgozás tényleg más. Az nem egy futószalagos, végeláthatatlan kivégzés, terjengő, tömény halálszaggal. Azt hiszem, sokkal több vegetáriánus volna, ha ezt mindenkinek végig kellene néznie egyszer.
Teljesen igazad van!
Megjegyzés küldése