Hozzávalók
a tésztához:
- 28 dkg liszt
- 1 kiskanálnyi sütőpor
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 4 evőkanál tej
- 14 dkg vaj
- 3 tojássárgája
- 3 tojásfehérje
- 18 dkg porcukor
- 20 dkg darált dió
- baracklekvár vagy vajkrém
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, vékonyra nyújtjuk és kisméretű pogácsaszaggatóval vagy ahogy Mariska néni mondaná, "feles pohárral" kiszaggatjuk.
A tojásfehérjéket habbá verjük, majd a porcukorral gőz felett verjük tovább. Belekeverjük a darált dió és kis halmokat rakunk belőle a pogácsákra. Kis lángon addig sütjük, amíg a hab meg nem keményedik. Kihűlése után kettőt-kettőt összeragaszthatunk lekvárral, vajkrémmel.
A tojásfehérjéket habbá verjük, majd a porcukorral gőz felett verjük tovább. Belekeverjük a darált dió és kis halmokat rakunk belőle a pogácsákra. Kis lángon addig sütjük, amíg a hab meg nem keményedik. Kihűlése után kettőt-kettőt összeragaszthatunk lekvárral, vajkrémmel.
6 megjegyzés:
Hmm, ez mennyei, én Non plus ultra néven ismerem! :)))
Én is úgy ismerem. Fini! :)
Én nem ismertem, de nagyon csábító! Tud ez a Majdnem-Vőd-Nagyija!
Igen, majdnem olyan, mert úgy rémlik nekem, hogy a non plus ultrában nincs dió.
Napmátka, tud és még lesznek is Tőle receptek.
Ennek a süteménynek a tésztájába nem kell cukor? Éva
Csak az a kb. 1 evőkanálnyi ami a vaníliás cukorban van (hiszen a tojáshab és a lekvár is édes), de persze ízlés szerint lehet többet is tenni bele.
Megjegyzés küldése