Akit nem sikerült meggyőznöm a sárgarépalé finomságáról, az próbálja ki a sárgarépát muffin formájában. Nem kell tőle megijedni, nincs sárgarépaíze, csak puhábbá teszi a tésztát.
Hozzávalók
- 12,5 dkg reszelt sárgarépa (lehetőleg új, ez lédúsabb)
- 12,5 dkg vaj
- 12,5 dkg cukor
- 10 dkg liszt (ebből 3 dkg lehet zabpehelyliszt is)
- 10 dkg darált dió
- 2 tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- 2 evőkanál sárgarépalé vagy narancs- esetleg citromlé
- porcukor, amennyit felvesz
10 megjegyzés:
Gyönyörűek!
Kíváncsivá tettél!
Meg kell sütnöm!
Kellemes Húsvéti Ünnepeket!
Köszönöm! :) Neked is Kellemes Ünnepeket!
Csodásak, és biztosan nagyon finomak is! A sárgarépával én is jóban vagyok, igaz, inkább lé formájában találkozom vele, úgy viszont naponta. Ezek itt most ugye igazi ibolyák? Kipróbáltam ám a kandírozást nagy izgatottan, mi tagadás: nem semmi feladat öt-hat marék ibolyát betojásozni és beporcukrozni, Már értem, hogy miért ilyen drága :) Ami a szárítást illeti, az a "néhány óra" nálam hét óra volt, két részletben. Addigra keményedett meg az összes virág. Létezik, hogy ennyi kell neki, vagy elszúrtam valamit? A likőr meg sajnos nem sikerült, mert hülye fejjel nem cska szirmokat tettem az alkoholba, hanem az egész virágfejeket, amitől a lé zöld lett. Inkább kiöntöttem...
Gyönyörű tényleg ez a muffin az ibolyákkal, és biztos finom is!
Nektek is nagyon kellemes ünnepeket ;)
Ez egyszerűen gyönyörű (pedig nem is vagyok oda a sárgarépás sütikért...) Na de ez!
Őrült guszták! Gyönyörű a fotó is!
Bea, igen, ezek igazi ibolyák. :) Egy kicsit tényleg soknak tűnik a 7 óra. Lehet, hogy picit vastagra sikerült a tojásfehérje bevonat. A lényeg azonban, hogy megszáradt végül. Ennek akkor van igazán jelentősége, ha később akarjuk felhasználni őket, mivel nedvesen megromlana a cukor ellenére.
Vesta, köszönöm szépen! :)
Napmátka, köszönöm szépen! Nem tolakodó a sárgarépaíze, szinte észre se venni benne.
Millie, köszönöm szépen! :)
Megjegyzés küldése