Ezeket a sajtos, oregánóval ízesített, sós süteményeket már a hétvégére sütöttem. Fémdobozban, feltéve, ha senki nem akad rá, sokáig friss marad.
A receptet Stahl Judittól kölcsönöztem és csak kicsit módosítottam rajta. Eredetileg parmezánnal készülne, azonban egy kis faluban parmezánt beszerezni, no, finoman szólva, teljesen lehetetlen. A lányom különben sem szereti a parmezánt, így szívfájdalom nélkül lecseréltem trappistára. Tudom, nem túl stílszerű, de ezt legalább lehet kapni. Úgy emlékeztem, van itthon szezámmagom, de tévedtem (a bevásárlólistára felírtam, mellé a Cavintont is), ezért a tetejére is reszelt sajt került.
Hozzávalók
- 20 dkg finomliszt
- 1 teáskanál só
- 5 dkg reszelt sajt (parmezán vagy egyéb)
- 1 csapott evőkanál morzsolt oregánó
- frissen őrölt bors
- 10 dkg vaj
- 1 tojássárgája
- 4 evőkanál hideg víz
- 1 tojásfehérje
- szezámmag vagy egyéb mag, esetleg reszelt sajt
6 megjegyzés:
Jaj, de nyamnyam!
Szerintem semmit sem von le az értékéből, ha sajt van a tetején!
Tuti, hogy ki fogom próbálni!
Gyengém az ilyen sós! :)))
A sós nálunk is nagyon megy. Szeretem az ilyen jól tárolható tésztákat! Nagyon elegánsak e hosszú rudak!
Én is szoktam hasonlót sütni, de nemes egyszerűséggel a kenyérsütő géppel gyúratom meg a tésztát. Lusta ember sokáig kövér marad.
Ugyanilyen dobozom van! :))
A részeges kókuszgolyóknál fotóztam. :))
Talán már megéli a holnapot, ádázul lestem a potenciális elkövetőket...
Nadine, nekem nincs kenyérsütőgépem, aztán mégis kövér vagyok. Akkor hogy' van ez?!
Tényleg, Duende! :) Az enyémben anno olasz kekszecskék voltak...
Megjegyzés küldése