Hosszú évekig messzi tájakról ábrándoztam. Mára már elfogadtam Simone Weil gondolatát: "Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk."A Börzsöny lábánál bújik meg kis palóc falum.Itt van az én Provence-om. Palócprovence...

2009. 04. 01.

Könyvmaraton

Az Alexandra ONLINE április 3. 24. óráig a gasztronómiai könyveket 40 %-os kedvezménnyel árusítja. Kedvezménnyel vásárolható meg például Gordon Ramsey Háromcsillagos séf című könyve is (12.990 Ft helyett 7.794 Ft-ért):

"Gordon Ramsay nemzedékének kiemelkedő szakácsa. Azóta, hogy a kilencvenes években berobbant a londoni szakácsvilágba, e könyv kiadásáig összesen tíz Michelin-csillagot szerzett új és újabb éttermeivel, ami nem mindennapos teljesítmény. A londoni Chelsea-ben nyílt, s hamar legendássá vált Gordon Ramsay három csillagot visel, a Brit-szigetek legjobb vendéglői közé sorolják.

Gordon ételeinek közös jellemzője a kifinomult íztársítás, a kiemelkedő minőségű alapanyag, a kifogástalan konyhatechnika és a bravúros tálalás. Mindezzel a kiválóság új szintjét teremtette meg a csúcsgasztronómiában. Sikerének titka, hogy a legapróbb részletre is odafigyel, széles a palettája, jól szervezi a munkát, s mindig tökéletességre törekszik.

E könyv betekintést nyújt Gordon Ramsay csúcskonyhájába mindazoknak, akiknek nem áll módjukban ellátogatni éttermébe, és emlékeztető azoknak, akik jártak nála. Ötven fogást ismertet: a kötet elejét fényképek töltik ki, ezt követik a receptek, melyek visszaadják, hogyan készülnek ezek az ételek az étterem konyháján."

2 megjegyzés:

erős ildikó írta...

Köszi a hasznos infót!!

Palócprovence írta...

Szívesen! :)