A klasszikus vinaigrette (francia olajmártás) elkészítése nagyon egyszerű, csak azt a szabályt kell megjegyeznünk, hogy 3 rész olajhoz 1 rész ecetet kell adnunk, majd az ízesítőket. Egyszerűsége ellenére megszámlálhatatlan változata van, hiszen attól függően, hogy milyen olajat, ecetet vagy ízesítőt használunk, a kombinációk száma szinte végtelen.
A cukkinihez remekül illik például a diós vinaigrette.
Hozzávalók
A zsenge cukkiniket nem kell meghámozni és kimagozni, csak a két végét vágjuk le, majd kockázzuk fel. Forró serpenyőben kevés olajon pirítsuk meg egy kicsit, de ne puhuljon meg túlzottan. Locsoljuk meg az öntettel és készen is van.
A cukkinihez remekül illik például a diós vinaigrette.
Hozzávalók
- 2-3 kisebb cukkini
- 2 evőkanál olívaolaj
- só
- 6 evőkanál dióolaj
- 2 evőkanál tárkonyos borecet
- só
- frissen őrölt bors
A zsenge cukkiniket nem kell meghámozni és kimagozni, csak a két végét vágjuk le, majd kockázzuk fel. Forró serpenyőben kevés olajon pirítsuk meg egy kicsit, de ne puhuljon meg túlzottan. Locsoljuk meg az öntettel és készen is van.
4 megjegyzés:
Még az illatát is érzem! :))
E-mail!
Limara, :))
Főfüge, félrement! :))
Megjegyzés küldése