Anna Pavlova, a táncművészet egyik legnagyobb alakja, 1882. január 31-én született Oroszországban, Szentpéterváron. A balettet a világ számos részén, többek között Ausztráliában és Új-Zélandon is népszerűvé tette. A pavlova torta az ő tiszteletére született, bár eredetéről ma is vitáznak, az érdemért Ausztrália és Új-Zéland is verseng. Anna Pavlova 1926-ban lépett fel Új-Zéland szigetén és az első dokumentált pavlova recept egy ‘29-es New Zealand Dairy Annual magazinban jelent meg. Az ausztrálok 1935. októberét jelölik meg a pavlova torta születésnapjának, ekkor készítette Perthben, a Hotel Esplanade-ben, Bert Sachse cukrász. A mi szempontunkból teljesen mindegy, mikor született ez a felturbózott sült cukros tojásfehérje, a végeredmény nagyon finom. Egy probléma van vele, nehéz szépen adagolni. Persze, már erre is megszületett a megoldás nett, egyszemélyes adagok formájában.
Hozzávalók
Hozzávalók
- 8 tojásfehérje
- 50 dkg cukor (finomszemű kristálycukor)
- csipetnyi só
- 1 kiskanál vaníliakivonat
- 2 teáskanál fehér borecet
- tejszínhab
- ízlés szerinti porcukor
- gyümölcs (málna, eper vagy tetszés szerinti)
12 megjegyzés:
De szép!
Nagyon szuper! Én nagyban sütöm, nem probléma a porciózás, körbeüljük és elpusztítjuk. Azért így nagyon dekoratív.
Hú de szép:). Meg tudnék most enni belőle egy jó pár darabot:)
Imádom a pavlovát és ezek olyan tökéletesek, csábítóak! :))
Nem esetem a soktojásos műfaj, de azért sejtheted, hogy ezt sem utasítanám vissza! Nagyon szép lett!!
Köszönöm Nektek! :) Sajnos, nagyon gyorsan elfogyott! :( Még Nana kutya is kikövetelte a részét...
Ezt is lenyúlom, engedelmeddel! :)) Már sokszor készültem rá, csak valahogy féltem tőle. De nagyon jó a leírásod, így a Te receptedet fogom megcsinálni! :)
Csak nyúlkáljál nyugodtan! :))
Nincs mitől félni, nagyon egyszerű elkészíteni!
Hű, ez valami csodaszép! De már ott bajban lennék, hogy lehűtöm a sütőt ennyi meg ennyi fokra. A százéves Karancsomon van nagy láng, kis láng, meg a kettő közt takarék.
Nem kell lehűteni, csak mondjuk takarékról leveszed kislángra, vagy valami ilyesmi. :)
Én még új vagyok itt...Örülök a sok receptnek ..de kérnék is ha lehet...Valamikor gyerekkoromban egyszer párnapot Karancslapujtőn töltöttem... akkor ettem ott egy malomkalács nevű süteményt édes sült, száraz tészta volt a palacsintára emlékeztetett és mindegyiknek más mintája volt..nem tudod mi a receptje? és mivel sütik?
Köszönöm előre is Margit
Felénk molnárkalácsnak hívják. Eddig azért nem tettem fel a receptjét, mert egy speciális sütővas szükséges hozzá, amihez ma már nem nagyon lehet hozzájutni. Azért előbb-utóbb posztolom...
Megjegyzés küldése