A cukkiniből nem csak
olyan ételek készíthetőek, mint a spárgatökből, de a pici,
zsenge, nyers példányokkal az uborkát is helyettesíthetjük .
Kovászolhatjuk, tehetjük fokhagymás joghurtba vagy éppen
hagyományos salátalébe, a sor végtelen.
A vinaigrette-tel
meglocsolt cukkini nyers cukkiniből is elkészíthető, de ez
esetben érdemes vékonyabbra vágni, hogy az ízeket könnyebben
magába szívja.
Hozzávalók
- 2-3 zsenge cukkini
- 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 evőkanál citromlé vagy borecet
- só
- bors
- 1 mokkáskanál mustár - elhagyhatóAz öntet hozzávalóit keverjük össze, majd öntsük a legyalult cukkinire. Legalább 30 percig hagyjuk állni, végül ehető virágokkal (vagy anélkül) tálaljuk.
6 megjegyzés:
A cukkinit belsejét kikapartad?
Nem. De egy uborka méretű cukkiniből nincs is mit kikaparni...
A "recept" mentendő és elkészítendő! :D
Az ehető virágokat pedig nagyon szeretem, mindazon által, hogy elképesztő látvánnyá varázsolnak bármilyen egyszerű ételt, salátát! :)
Mi az a szerkezet, ami ilyen módon aprít. Mindíg keresem!
Például egy ilyen:
http://www.culinaris.hu/item/kiwi-thai-szeletelo
Köszönöm!
Megjegyzés küldése