A levelestészta iránti rajongásomról már írtam. Eddig csak sós töltelékűeket mutattam, azonban szoktam én édeset is készíteni.
A vaníliakrémből a hagyományos az igazi, mint ez a Lajos Mari nyomán készült változat, de lustábbak és krónikus időhiányban szenvedők használhatnak hidegen kikeverhető krémport is.
Hozzávalók
A levelestésztát felvágom kb. 10x10 cm-es négyzetekre és előmelegített, forró sütőben aranyszínűre sütöm. Kihűlése után vaníliakrémmel és gyümölccsel rétegesen lerakom (általában 3 lapot számítva egy adagra) és vaníliás porcukrot szitálok a tetejére. Én leginkább ananásszal vagy eperrel szeretem, de ízlés szerint bármilyen friss gyümölcs, de akár befőtt is szóba jöhet.
A vaníliakrémből a hagyományos az igazi, mint ez a Lajos Mari nyomán készült változat, de lustábbak és krónikus időhiányban szenvedők használhatnak hidegen kikeverhető krémport is.
Hozzávalók
- 4 tojássárgája
- 10 dkg cukor
- 6 dkg liszt
- 4 dl tej
- 4 dl tejszín
- 1 kiskanál vaníliakivonat
A levelestésztát felvágom kb. 10x10 cm-es négyzetekre és előmelegített, forró sütőben aranyszínűre sütöm. Kihűlése után vaníliakrémmel és gyümölccsel rétegesen lerakom (általában 3 lapot számítva egy adagra) és vaníliás porcukrot szitálok a tetejére. Én leginkább ananásszal vagy eperrel szeretem, de ízlés szerint bármilyen friss gyümölcs, de akár befőtt is szóba jöhet.
13 megjegyzés:
Nagyon-nagyon csábító! :)
Nagyszerűűűű! Én is imádom a leveles tésztát, - bár ezt már nálam biztos láttad. Elronthatatlan (főleg ha kész a tészta ;-) és minden ami belőle készül nagyon dekoratív!
Palócprovence, ha csuklanál, én vagyok az oka. Nem is mondok semmit, csak duzzogok:)
Köszi Duende! :)
Igen Gabah, már csorgattam nálad a nyálamat! :))
Nadine, ha hiszed, ha nem, tényleg csuklottam az előbb. :))
Én is leveles tészta rajongó vagyok. Nemrég krémest készítettem belőle, ez is hasonló ízvilág lehet. Bár a gyümölcs biztos dob még rajta!
Én meg tényleg puffogtam, hogy ez nem igaz...:)
ManóAnyó, ez is hasonló, mint a krémes, csak kevésbé rendezett.:)) A gyümölcs pedig nem válik hátrányára...
Nadine, ne puffogj, inkább egyél! :))
Most ettem:))) Zöldborsófőzeléket sajtos bundáskenyérrel. Már kevésbé hat rám az epres-vaníliás süti...:)
Már megint eper és édesség, meg ráadásul leveles tészta! Ez már emberkínzás így monitoron keresztül!!
:)))
Megjegyzés küldése