A tiramisù ízét nem csak hagyományos formájában élvezhetjük, hanem jeges desszertként is.
Hozzávalók
- 4 tojássárgája
- 6 evőkanál porcukor (vagy ízlés szerint több is lehet)
- 2 dl tejszín
- 25 dkg mascarpone
- 0,5 dl kávé
- 2-3 evőkanál amaretto
A tojássárgákat fehéredésig kevertem a porcukorral, belekevertem a tejszínt és besűrítettem a főzött fagylaltalapnál leírtak szerint. Kihűtöttem, hozzáadtam a mascarponét és ízesítettem a kávéval és az amarettoval. Simára kevertem és a bodzafagyinál leírtak szerint fagyasztottam.
24 megjegyzés:
Jó, rendben, de akkor kérek is belőle, mert nekem nem elég csak a kép nézegetéség élvezni, el is fogyasztanék egy ilyen tálkányit. És előre is köszönöm!:)
Hú de isteni! Én is kérek :-))
Imádom a tiramisut. Sajnos kávét nem fogyaszthatok, de cikóriából kipróbálom, köszönöm szépen:)
Utánozhatatlanul gyönyörű fagyikat készítesz! :) Mindegyik csodás. Én is valami lightosabb kávét fogok használni, mert nem kávézom, de ezt mindenképpen kipróbálom. Nagyon szeretem ez ízét. :)
Hogy ez milyen jó recept!Ez lesz az, ami miatt belekezdek a főzött fagyi gyártásába,ha így hívják ezt egyátalán, mert még sosem csináltam, csak gyümölcsös, joghurt fagyit.
Hogy ez eddig nem jutott eszembe:)))Köszi-köszi-köszi!!!
Megszállottan rajongok a tiramisuért(is), megfőzöm!!!!!
Szepyke, Chef Viki, remélem nem olvadt el út közben! :))
Fruzska, úgyis az íz a lényeg, cikória is jó lesz. :)
Raindrop, köszönöm szépen! :)
Vesta, egyáltalán nem olyan bonyolult a főzött fagyi készítése, mint ahogy a leírás alapján gondolhatnánk! :)
Trinity, örülök, hogy örülsz! :))
Megint milyen finomságot alkottál! Jobb, ha párom be sem néz Hozzád ma, képtelen ellenállni a kávés édességeknek (mondjuk én sem nagyon:)
Ez nagyon izgalmas, palócprovance! isteni fagyikat gyártasz! :9
Megcsináltam a citromfűszörpödet! Isteni lett, köszi!
(És a pakorához is belinkeletek, mert olyan az agyam, mint a szita... elfelejtettem, hogy nálad is láttam, de aztán valami rémleni kezdett... :)) )
Most hogy újra visszatért a meleg, fagyizunk majd mi is!
Idén még csak kétszer készítettem, egy ribizliset és egy karobosat.
Még az állagával vannak gondjaim. Vagy sokáig bennmarad (mert közbejön valami :)) és jéggé fagy vagy híg...
off:
mindig megnéztem a jobb oldali képet: Palóc népszokások, már amikor posztot írtál is róla. De most esett le, hogy ki van rajta. :))
Valahogy eddig is elkönyveltem, de most tudatosult.
Napmátka, a megoldás: csinálj Te is! :))
:))) Duende, köszi! :))
Renata, igen, néha nehéz eltalálni a megfelelő állagot.
:)))
Szia!
Küldenék Neked valamit, itt találod meg:
http://praktikaksokgyerekhez.blogspot.com/2009/06/szemelyeskedes.html
Hoppá! :)) Köszi! Majd igyekszem! :)
Kipróbáltam nagyon finom lett köszönöm:). Ha bekukkantasz hozzám tesztelheted:).
Kérek. Most.
Kipróbáltam és nagyon finom lett. :)Köszönet a receptért!!!!!
Fruzska, @ndre@, szívesen! Örülök, hogy ízlik! :))
Megjegyzés küldése