Ennek a görög töltött
cukkinivirágnak az eredetije Barry Vera Feast Greece sorozatának (nálunk Terítéken: Görögország címmel fut) krétai
részében látható. A Milia Mountain Retreat egy elhagyatott 17.
századi falu felélesztése, ami a biogazdálkodású fenntartható
életmódot népszerűsíti. Lényeges eleme a friss, szezonális,
helyi alapanyagokra épülő tradicionális konyha.
Én csak annyit változtattam a
recepten, hogy kiegészítettem kevés fetával a tölteléket.
Hozzávalók
- tucatnyi cukkinivirág
a töltelékhez:
- 1 bögre rövid szemű rizs
- 1 fej vöröshagyma finomra vágva
- 2 paradicsom apró kockákra vágva
- zöldfűszerek (kapor, menta, oregánó, petrezselyem)
- 10 dkg feta - elhagyható
- só
- bors
a felöntéshez:
- 1 bögre olívaolaj
- 2 bögre víz
Keverjük össze a
töltelék hozzávalóit, majd töltsük meg vele az előkészített
cukkinivirágokat.
Tegyük a virágokat tűzálló tálba, öntsük
fel az olaj és víz keverékével. Lefedve 180 fokos sütőben 45
percig süssük. Ennyi idő alatt a rizs magába szívja a folyadékot
és megpuhul.
2 megjegyzés:
Kedves Palocprovence,
örömmel olvastam egy újabb töltött cukkinivirág verziót. Személyes kedvencem a hallal töltött, amit első alkalommal egy 11 fogásos olasz halvacsorán ettem első előételként :-) jó pár éve. Sajnos ez idén kimarad ez a fogás, lassan, de biztosan pusztulnak a cukkinik és tökök a kertben :-(
Köszönöm az ötletet, elteszem jövőre!
Izgalmasnak hangzik a halas verzió! :)
Megjegyzés küldése