Hosszú évekig messzi tájakról ábrándoztam. Mára már elfogadtam Simone Weil gondolatát: "Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk."A Börzsöny lábánál bújik meg kis palóc falum.Itt van az én Provence-om. Palócprovence...

2009. 04. 26.

A budapesti Ristorante LUI & LEI

Étteremalakítás...
Az elmúlt időszakban többen is beszámoltak vendéglátóipari rossz tapasztalataikról, én is írtam a Katalin Csárdában történtekről. Most azonban pozitív élményeimről mesélhetek, tegnap elutaztunk a "Nagyfaluba" és éltünk a Viasat3 és gasztro.miner "Csatlakozz Giannihoz" közös nyereményjátékán nyert meghívással.

A Szabadság tértől néhány lépésre található a Ristorante LUI & LEI olasz borbár, ahol klasszikus olasz ételeket szolgálnak fel Fabio Bucciol chef jóvoltából. A kellemes hangulatú belső térben egy kicsit Olaszországban érezhetjük magunkat, köszönhetően a pazar borválasztéknak és a kitűnő ételeknek.

Az étlapot elnézve legszívesebben mindent megkóstoltam volna. Azonban említettem már, mennyire szeretem a halat és a tenger gyümölcseit, így nem volt kétséges, hogy elsőként a velencei halászlére esett a választásom.


Annál is inkább, mivel a brodettonak - amit Velencében boretonak neveznek - számos változata van és minden szakácsnak megvan a maga titkos receptje. Abban azonban mindegyik megegyezik, hogy többféle kifilézett halból és tenger gyümölcseiből készül, valamint pirítóssal tálalják. Nem is kellett csalódnom, nagyon finom volt.

Férjem rose kacsamellet választott burgonya- és párolt zöldség körettel, valamint friss vegyessalátával. Nagy megelégedéssel fogyasztotta.


Gyomrom szűkös kapacitása miatt mást már nem kértem, mivel a tiramisùt feltétlenül meg akartam még kóstolni. Szépen tálalva érkezett.


Az ebédet macchiatoval fejeztem be.

Külön kiemelném a figyelmes kiszolgálást, amivel - sajnos - mostanában ritkán találkozom éttermekben.
A tapasztalataim alapján bátran merem ajánlani mindenkinek a Ristorante Lui & Lei-t.




13 megjegyzés:

trinity írta...

Mediterrán halászlé,hmmmm, imádom! Végigettem volna- színvonalas hely !!

erős ildikó írta...

Nagyon vártam Tőled ezt a beszámolót! Örülök, hogy ezúttal kellemes élményben volt részetek és finomakat ettetek!

duende írta...

De régen jártam étteremben...
Örülök, hogy kiegyensúlyozódott a mérleg. :)

Palócprovence írta...

Trinity, szívem szerint én is végigettem volna! Már itthon jutott eszembe, talán lehetett volna féladagokat is kérni, nem tudom. Egyébként tényleg jó hely! :)

Palócprovence írta...

Napmátka, nagyon aranyos vagy! :))

Palócprovence írta...

Duende, köszönöm! :) Sajna mi is ritkán járunk, bár ez nem vigasz Neked, tudom.

Ízlésszindróma írta...

én is örülök neki, hogy ti is jól éreztétek magatokat és majdnem ugyanazt ettük:)) bár én is tudtam volna még válogatni az ételek és italok között rendesen:)))

Névtelen írta...

Szia!
Én is nyertem egy utalványt, 10ezrest, mire lesz ez elég nekünk? 2en mennénk,plusz minigyermek...
Köszi a választ! :-D
Piri

Palócprovence írta...

Piri, szerintem, pont elég egy ebédre vagy vacsorára hármótoknak, feltéve, ha nem a legdrágább fogásokat akarjátok megkóstolni. Amiket mi ettünk ásványvízzel, kávéval, ha jól emlékszem, 8.600 forintba került. Szóval, nekünk még sok is volt a 10.000-es keret.

Névtelen írta...

Nagyon kedves vagy,hogy válaszoltál, köszönöm! Piri

Palócprovence írta...

Igazán nincs mit! :))

Névtelen írta...

Voltunk! :) Jót ettünk :) És csak 500 forinttal ettük túl a keretet :)
Üdv:Piri

Palócprovence írta...

Piri, örülök neki! És ügyesek voltatok! :)